Netty Hakkaart

Een toevallige ontmoeting op een paranormale beurs opende de deur naar een nieuwe wereld voor mij: Reiki. Hoewel ik er nog nooit van had gehoord, won mijn nieuwsgierigheid het van mijn terughoudendheid, en besloot ik een korte Reiki-sessie te proberen.

Ik nam plaats op een comfortabele stoel, terwijl de behandelaar haar handen op mijn hoofd legde. Meteen voelde ik een aangename warmte en een rustgevende energie die door me heen stroomde. Het was werkelijk ontspannend, en die avond voelde ik me energieker dan ooit tevoren. De slaap die ik die nacht kreeg, was diep en verkwikkend, iets wat ik lang niet had ervaren.

Nieuwsgierig geworden, maakte ik al snel een afspraak voor een volledige Reiki-behandeling bij Hanneke Dolfsma. Tijdens die behandeling ervoer ik opnieuw diezelfde geruststellende warmte en helende energie. Het voelde vertrouwd en vreemd tegelijk, maar bovenal voelde ik me na afloop heerlijk ontspannen en innerlijk rustig.

Na een aantal opvolgende Reiki-behandelingen begon ik me zowel fysiek als emotioneel steeds beter te voelen. Reiki had een buitengewone invloed op mijn leven, en ik voelde me vitaler en gelukkiger dan ooit tevoren. Hanneke moedigde me aan om zelf Reiki te leren, zodat ik zelf iets kon doen voor mijn ontspanning, balans en dagelijkse zelfbehandeling.
Dit idee sprak me direct aan, dus schreef ik me in voor de Reiki I-cursus.

Dit betekende het begin van mijn persoonlijke transformatie, waarbij ik een dieper gevoel van zelfvertrouwen ontwikkelde, steeds meer in balans kwam, een gezonder leven omarmde en bewustere keuzes maakte in mijn leven en relaties. Het werd een enerverende innerlijke reis die me ongelooflijk veel heeft gebracht. Dagelijks beoefen ik mijn zelfbehandeling en geef ik anderen Reiki-behandelingen, terwijl ik ook zelf Reiki ontvang. Deze uitwisseling van helende energie voedt niet alleen mijn eigen welzijn, maar stelt me ook in staat anderen te ondersteunen op hun eigen pad van genezing en persoonlijke groei.

Terwijl mijn innerlijke reis gestaag voortging, groeide het verlangen bij elke stap die ik zette om Reikimaster te worden en anderen te begeleiden in het ontdekken van hun eigen innerlijke genezingskracht. Op 9 april 1993 werd ik ingewijd tot Reikimaster in de prachtige Japanse tuin in Den Haag, in de traditie van Usui Shiki Ryoho. Een moment van diepe verbinding met de kracht van Reiki, omringd door mijn dierbaren en de schoonheid van de natuur.

Naast Reiki volgde ik ook cursussen en workshops over persoonlijke ontwikkeling. Het leven werd een boeiend avontuur, gevuld met helende energie, innerlijke rust en groei. Ik ben dankbaar voor deze mooie ontdekking en de mogelijkheid om anderen te helpen op hun eigen reis naar welzijn en geluk. In de wereld van Reiki is er altijd ruimte voor groei, liefde en wonderen, en het is een reis die nooit eindigt.

de groenzoom pijnacker

Na 19 jaar een Reiki-praktijk te hebben gehad in Den Haag, hebben we in 2012 onze weg gevonden naar het prachtige Pijnacker. Dit dorp, idyllisch gelegen tussen Rotterdam, Delft en Den Haag, bleek een perfecte plek te zijn voor ons Reikicentrum, omringd door de rust en schoonheid van de natuur..

 

 
 
 

ZaZen
(terugkeren naar de essentie van onszelf)