Netty Hakkaart

Mijn eerste kennismaking met Reiki vond plaats tijdens een bezoek aan een paranormale beurs. Op de beurs werden Reiki-behandelingen aangeboden en ik besloot een sessie te proberen. Ik had nog nooit van Reiki gehoord, maar mijn nieuwsgierigheid won het en ik wilde graag ontdekken wat het inhield. Ik nam plaats op een stoel en de behandelaar legde haar handen op mijn hoofd. Ik voelde een aangename warmte en een energie die door me heen stroomde. Het was een ontspannende ervaring en ik voelde me energiek voor de rest van de avond. Ik sliep als een blok, iets wat ik al lang niet meer had meegemaakt. Dit maakte me nieuwsgierig naar wat een langere behandeling zou kunnen bewerkstelligen.

Kort daarna maakte ik een afspraak voor mijn allereerste volledige Reiki-behandeling bij Hanneke Dolfsma. Tijdens de behandeling voelde ik me ontspannen en genoot ik van de warmte en energie die door me heen stroomden. Het voelde vertrouwd, een gevoel dat me raakte, maar waarvoor ik geen woorden kon vinden. Na de behandeling voelde ik me heerlijk ontspannen en ervoer ik langdurige innerlijke rust, iets wat ik al lange tijd niet had gevoeld.

Na een aantal opvolgende Reiki-behandelingen begon ik me zowel fysiek als emotioneel steeds beter te voelen. Reiki had een buitengewone invloed op mijn leven en ik voelde me gezonder en gelukkiger dan ooit tevoren. Hanneke moedigde me aan om zelf Reiki te leren, zodat ik zelf iets kon doen voor mijn ontspanning, balans en de dagelijkse zelfbehandeling kon beoefenen. Dit idee sprak me direct aan, dus schreef ik me in voor de Reiki I-cursus. Dit betekende het begin van mijn persoonlijke transformatie, waarbij ik een dieper gevoel van zelfvertrouwen ontwikkelde, steeds meer in balans kwam, een gezonder leven omarmde en bewustere keuzes maakte in mijn leven en relaties. Het werd een enerverende innerlijke reis die me ongelooflijk veel heeft gebracht. Sinds mijn eerste inwijding beoefen ik dagelijks mijn zelfbehandeling, geef en ontvang ik Reiki-behandelingen. Het verlangen om een Reikimaster te worden groeide in mij, zodat ik kon delen wat Reiki in mijn leven heeft betekend. Op 9 april 1993 werd ik ingewijd tot Reikimaster in de traditie van Usui Shiki Ryoho.
Daarnaast heb ik cursussen en workshops over persoonlijke ontwikkeling gevolgd.

Na 19 jaar een Reiki-praktijk te hebben gehad in Den Haag, zijn we in 2012 verhuisd naar het mooie Pijnacker. Dit dorp, gelegen tussen Rotterdam, Delft en Den Haag, bleek een perfecte plek te zijn voor het Reikicentrum, omringd door de natuur.

de groenzoom pijnacker

Werk in de Reikigemeenschap

Ik ben lid van The Reiki Alliance, de Reiki intervisiegroep verbonden aan Reikicentrum Zijn, en ik maak deel uit van de Reikibehandelaarsgroep van Reikicentrum Zijn een samenwerkingsverband van Reikibehandelaars. Deze Reikibehandelaars voeren hun eigen Reikipraktijk en zijn geoefende en toegewijde Reikistudenten. Wat tot uitdrukking komt in het dagelijks beoefenen van Reiki voor zichzelf en het regelmatig geven en ontvangen van een Reikibehandeling; individueel en in groepsverband. We komen regelmatig bijeen om elkaar in onze professionaliteit te stimuleren en werken op basis van gedeeld leiderschap.

 

 
 
 

ZaZen
(terugkeren naar de essentie van onszelf)