Reiki klassen

                                                                                                  

Wat leer je in Reiki 1e graad?

Als je besluit om de Reikiklas 1e graad te gaan doen, geef je jezelf een groot cadeau. Wat leer je in Reiki 1e graad, je leert in vier dagdelen hoe je Reiki kunt geven en ontvangen d.m.v. verschillende handposities. Je leert hoe je jezelf kunt behandelen en hoe je andere in je directe omgeving kunt behandelen. Het verhaal van de Reiki geschiedenis wordt verteld. Je leert de 5 Reiki-leefregels zoals Mikao Usui die ontwikkelde, deze leefregels geven je een waardevolle aanvulling  in je dagelijkse leven. Je ontvangt een certificaat als bewijs van deelname, tijdens de cursusdagen is er volop gelegenheid om te oefenen op jezelf en anderen. De Reiki 1e graad is een afgerond geheel, je hebt Reiki voor de rest van je leven. Je verbinding met Reiki en het delen van ervaringen en gevoelens met andere studenten maakt een Reiki klas tot een unieke beleving.

Herhaling

Ook als je al Reiki beoefent en je hebt behoefte  weer eens naar die basis terug te keren, dat opnieuw te ervaren of op te frissen, kan het fijn zijn de cursus weer te herhalen. In dat geval heb je de inwijdingen niet opnieuw nodig, maar kun je met mij en de nieuwe student(en) de energie van de verhalen en het oefenen weer opnieuw beleven. Je ruil daarvoor is een vrijwillige bijdrage.

Reiki 2e graad

Na een tijd met Reiki 1e graad gewerkt te hebben bestaat misschien de behoefte je band met Reiki en je eigen spirituele groei  te verdiepen. Je kan Reiki 2 al na drie maanden doen, maar ik raad aan  Reiki 1 minimaal één jaar actief toe te passen in je leven, zoals je dagelijkse zelfbehandeling en het eventueel oefenen met het geven van een behandeling aan iemand anders en het naleven van het eerder geleerde van de Reiki 1e graad. Tijdens een Reiki 2e graad leer je op afstand te behandelen door middel van  drie symbolen. Deze klas bestaat uit 3 dagdelen.

Op dag 1 leer je de symbolen tekenen en hoor je de tekst die erbij hoort, thuis ga je oefenen tot de volgende sessie. Op dag 2 die een paar dagen later is, krijg je meer uitleg over de mental healing en hoe te gebruiken bij je zelfbehandeling en het sturen naar anderen, je ontvangt 1 inwijding.  Op dag 3 krijg je uitleg over het afstandssymbool en hoe je het kunt gebruiken om tijd en ruimte te overbruggen en hoe je de afstandsbehandeling stuurt. Als afsluiting ontvang je een certificaat.  Om de symbolen in je dagelijks leven te integreren oefenen we dagelijks de afstandsbehandelingen door 4 weken naar anderen te sturen. Na ongeveer 4 á 5 weken is er een terugkom avond of middag om ervaringen te delen en vragen te stellen.

Als je vragen of twijfels hebt over een eventuele volgende graad kan je het beste contact opnemen met je Reikimaster.

De master-graad

Dit is bedoelt voor iedereen die Reiki als zijn levensweg ervaart en de behoefte voelt het uit te dragen. Het is een leerproces van enkele jaren en leidt tot een sterke persoonlijke bewustwording. De Master-graad geeft je de kennis en bevoegdheid om Reiki -klassen te geven. Als je hier meer over wilt weten of een leraar zoekt die bij je past neem dan contact met mij op.

Rebecca Bredenhof is door mij in 1996 als Reiki master ingewijd.