Netty Hakkaart

Mijn eerste aanraking met Reiki was 1989 tijdens een bezoek aan een paranormale beurs, daar werden Reiki-behandelingen gegeven, zittend op een stoel. Ik had nog nooit van Reiki gehoord en was wel nieuwsgierig, wilde wel ervaren wat Reiki was, ik ging zitten en kreeg een korte Reiki-behandeling, ze legde haar handen op mijn hoofd, het werd heerlijk warm, en er stroomde een energie door me heen, het was heel ontspannend. De rest van de avond was ik vol energie, en sinds lange tijd ben ik als een blok in slaap gevallen, als dit het resultaat was van een korte behandeling wat zal een langere behandeling dan wel voor uitwerking hebben.

Vrij snel daarna heb ik een afspraak gemaakt en ik ontving mijn eerste volledige Reikibehandeling bij Hanneke Dolfsma. Tijdens de behandeling genoot ik van de ontspanning, de warmte, de energie die door me heen stroomde, een gevoel van thuiskomen, dat ontroerde me, ik kon het niet verklaren, maar na de behandeling voelde ik me heerlijk ontspannen.

Na een paar Reikibehandelingen begon ik me steeds beter te voelen, fysiek maar vooral op emotioneel vlak. Mijn leven werd er zoveel beter op, ik werd een blijer mens.
Hanneke adviseerde mij om zelf  Reiki te gaan leren, dan kun je jezelf dagelijks behandelen, dat klonk goed en heb ik me ingeschreven voor de Reiki I klas. Toen begon voor mij de weg naar persoonlijke groei, naar meer zelfvertrouwen, ik kwam meer in balans, ik begon gezonder te leven, ik maakte bewustere keuzes in mijn leven en relaties. het was de start van mijn innerlijke reis. Vanaf de eerste inwijding, heb ik mezelf dagelijks behandeld met Reiki, heb ik veel Reiki-behandelingen gegeven en ontvangen. Daarnaast volgde ik verdiepingsworkshops. Na een intensieve opleiding van 3 jaar, werd ik op 9 april 1993 ingewijd tot Reikimaster in de traditie van Usui Shiki Ryoho.

Na 19 jaar een Reikipraktijk in Den Haag te hebben gehad, zijn we in 2012 verhuisd naar Pijnacker. Een dorp tussen Rotterdam, Delft en Den haag, een heerlijke plek voor het Reiki centrum, met de natuur als buur.

de groenzoom pijnacker
 

Werk in de Reikigemeenschap

Ik ben lid van The Reiki Alliance, de Reiki intervisiegroep verbonden aan Reikicentrum Zijn, en ik maak deel uit van de Reikibehandelaarsgroep van Reikicentrum Zijn een samenwerkingsverband van Reikibehandelaars. Deze Reikibehandelaars voeren hun eigen Reikipraktijk en zijn geoefende en toegewijde Reikistudenten. Wat tot uitdrukking komt in het dagelijks beoefenen van Reiki voor zichzelf en het regelmatig geven en ontvangen van een Reikibehandeling; individueel en in groepsverband. We komen regelmatig bijeen om elkaar in onze professionaliteit te stimuleren en werken op basis van gedeeld leiderschap.

 
 
 

ZaZen
(terugkeren naar de essentie van onszelf)