Reiki behandeling

Reikibehandeling

Tijdens een Reikibehandeling lig je gekleed op een behandeltafel. Ik leg mijn handen met een zachte aanraking, in verschillende posities op je hoofd, buik en rug. Tijdens een Reikibehandeling kan je verschillende gevoelens waarnemen, dit verschilt per behandeling en per persoon. Veel mensen ervaren warmte, energiestromen en ontspanning, het werkt op alle niveaus van ons mens-zijn. Het ontspant lichaam en geest, het helpt op een zachte manier oud zeer te verwerken, het verdiept het contact met jezelf,  de energie stroomt daar waar het nodig is. Dit kan zich op verschillende manieren laten zien,  diepe ontspanning, emoties die loskomen, even helemaal geen zorgen hebt en gedachtes, minder pijn, innerlijke rust. Het ontvangen van een Reikibehandeling heeft een helend effect op je hele mens-zijn.

Hoeveel behandelingen heb je nodig?

Hoe vaak je een behandeling nodig hebt, hangt af van de klacht of vraag. En zelfs dan is het niet direct te voorspellen. Sommige mensen doorbreken bepaalde patronen in heel korte tijd, terwijl andere daar veel meer tijd voor nodig hebben. We bepalen dit in overleg.

Reiki en de reguliere geneeskunde

Bij chronische klachten of als je je al langer niet goed voelt, is het aan te raden om te beginnen met een vierdaagse-behandeling, een behandeling per dag, vier dagen achter elkaar. Gun jezelf de tijd die jij nodig hebt om te helen.

Reiki gaat altijd samen met de reguliere medische hulp, maar komt nooit in de plaats van. Ook is het goed te combineren met andere alternatieve therapieën. Met Reiki kun je niet alleen mensen maar ook dieren en planten behandelen.